Кухните – кътче за храна и приятна комуникация

kitchen

Също като всяко едно нещо, така и кухнята е подвластна на широк напредък през изминалите години. Някога сложените в най-затънтения край на строежа кухни са заменени от изградените на централен план модерни помещения. Тънкият момент пред дизайнерите е нареждането на обиграни дизайни, с изглед към хола или съединяването на кухнята с хола или пък всекидневна. При изработването на вид на кухня, има определени неща, и е нужно да се осмислят, за например с остров ли ще бъде кухнята? Иновативен или пък по обичаен дизайн желаете? Какви домакински уреди ще купите? Силата и вида на светлината?

– Кухненските плотове
Варовик, Мрамор, Гранит са едни от най-търсените естествени материали за плотове за кухня, употребявани в настоящето. Употребата на плочки от керамика без съмнение е страшно популярно между дизайнерите, защото те са приятни и се откриват в огромно цветово разнообразие. Термалните плотове със създадени от хората материи са прекрасен вариант поради съотношението качество цена, като предоставят и така също притежанието на многообразна цветова палитра. Плотовете от дърво, от масивна дървесина, са значително красиви, но им липсва твърдост на вода и топлина и точно поради това рядко се използват в кухнята.

– Обзавеждането на кухнята предоставя тона за цветовете на вътрешното оформление
Шкафовете в готварските помещения са основни за определяне на цялостната цветова визия на интериора в кухненското помещение. В случай, че сте си избрали по-светъл вътрешен дизайн, подберете светла дървесина – явор, дъб, кестен, бук, бреза.

– Кухнята за огромна семейна стая
Независимо дали ще ободрявате кухненското си помещение или пък избирате чисто нова в нов дом, съществуват някои преимущества като самия монтаж на остров да кажем, с тях е необходимо да се съобразите. Ако случайно да речем искате да съедините хола с кухнята, имате възможност да го направите с бар плот – едновременно удобен и стилен. Дори можете да разположите печката за готвене като част от бар плота и също така по време на готвене, може спокойно да обмените по някоя и друга приказка с вашите близки.

– Сортирайте си шкафчетата изначало
Изберете начално кое чекмедже и шкафче какво реално ще съдържа и точно колко пространство ще ви е нужно въобще в кухненското помещение. Можете спокойно да почнете с конкретизирането големината на кухненския плот. Упътвайте се по готварското помещение, което сте използвали до този момент, изберете какво точно ви е нужно и кое е било прекалено.

– Слагайте кухненски принадлежности на тавана
Устройте мислено разграничение между различните помещения без да правите стена. Изящна поставка за чаши, кухненски ширм или малко шкафче, поставени в горната част на стаята са чудесен вариант за това.

– Кухненско помещение – коридор
Доста дизайнери препоръчват използването на кухничка тип антре или т.нар. V-образни кухни. Перфектна, при положение, че кръстосвате между котлона и мивката.

– Светлина под шкафовете
Осветяването нормално не му се дава голяма грижа при аранжирането на кухненското помещение. Положението също е, че дори с ясна светлина в кухненските помещения, шкафчетата най-често остават затъмнени. Благодарение на малко на брой хубаво разположени луминисцентни или диодни осветителни тела, стаята е в състояние да изглежда значително по-голямо и уютно.

Вижте сайта ни: кухни по поръчка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *