Какво точно представляват камини с водни ризи?

fireplace

Камините с водни ризи са по-лесни и по-удобни за ползване в съпоставка с други отоплителни уреди с дърва. Всъщност, те са по-лесни за поддръжка от тези на газ, нефт или пък печките на ток. Пелетните печки работят с дървесни пелети, представляващи сбит дървен материал, наподобяващ заешката храна. Ако притежавате вкъщи камина, то можете спокойно да обмислите варианта за вземане на допълнителна водна риза за камина, с която да минете към по-икономичния и екологично предпочитан метод за греене с дървесен материал.

Една характерна пелетна камина е снабдена със специален механизъм, като смята какъв брой пелети е нужно да са изгорени, спрямо обема на стаята, която се топли. Доста модели камини с пелети с водна риза притежават поне две функции за настройване на топлината. Също така имат специална вентилационна система, разпръскваща сформиралият се горещ въздух. Пелетните камини с водна риза са доста икономични и не замърсяват с прахови отлагания и сажди стаята, в което са разположени. Всичко зависи от модела камина на пелети, която желаете, те могат да акумулират м/у 10.000 и 60.000 BTU/час (английска топлинна единица).

Камината на пелети с водна риза обгаря пелетите изключително ефективно и по време на процеса на изгаряне се отделя минимално по обем пушек, това е причината да не ви се налага да завързвате камината към системата за кумини. Изгорелите газове преминават в мъничка тръбичка в стената навън. Камините с пелети са снабдени със специална тръбичка Клас L, направена от стоамана, която не ръждясва отвътре, а отвън е подплътена с алуминий или цинк. Пелетните камини могат да са съединени към системата с комина, но с тръбичка, която е с по-малък размер от стандартния, изградена от неръждаема стомана.

Пелетните камини на водна риза се зареждат много по-рядко в сравнение с другите отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Зареждането с пелети варира от един път на денонощие до два пъти за седем дена в зависимост от модела камина на пелети и нуждите ви за отопление. За да заредите камината с пелети, ще трябва само да ги поставите в контейнера на камината, който стандартно е с вместимост между 15 и 58 килограма пелети. Конкретната камина притежава специално апаратче, кръстено свредел, така се премятат пелетите от бункера към камерата в печката.

Крайните цени на камини на пелети с водна риза варират от 700 и 3000лв. Влагането в камина на пелети ще ви помага дълги години. Вградените камини с водна риза икономисват пространство и будят възприятие за комфорт на жилището.

Натиснете тук бойлери цени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *